Залиште своє питання




УКРАЇНА, м. Черкаси

ВУЛ. СМІЛЯНСЬКА 163

+38 (098) 57-00-200

+38 (050) 25-777-48

Статті

Nuseed Запускає на Українському Ринку Високоліквідні Гібриди Кондитерського Соняшнику

В рамках виставки «АгроКомплекс 2017»,  на українському ринку, презентовано  високоякісні гібриди кондитерського соняшнику з насінням чорного кольору під брендом  «Onyx».

Гібрид Onyx N5LM307, стійкий до гербіциду Clearfield та Onyx N6LM304, який стійкий до Clearfield Plus, мають значні переваги як для виробників, так і для переробників.

Ключові переваги обох гібридів – це великий розмір зерна, приваблива чорна оболонка і надзвичайний смак, це саме те, що найбільше цінують в процесі переробки та обсмажування.

Головний аргумент для виробників , на користь цих гібридів – це наявність попиту на кінцевому ринку, дуже високі врожайні та агрономічні якості, в тому числі ознака толерантності до гербіцидів Clearfield та Clearfield Plus для боротьби зі складними бур’янами.

«Кондитерський ринок в Україні не достатньо розвинений, незважаючи на попит з боку  споживачів, тому ми переконані, що поява цих гібридів дуже своєчасна», – каже Ігор Савинський, комерційний лідер компанії Nuseed в Україні, Росії та Казахстані.

У 2017 році площа збирання соняшнику в Україні становила 6, 250 000 гектар.  Валовий збір, за попередніми даними — 13 750 000 тонн. «На даний момент врожай кондитерського соняшнику не фіксується окремо, але ми хочемо знінити цю ситуацію після впровадження Onyx», додає пан Савінський.

Після результатів Державного сортовипробування, NuSeed із задоволенням оголошує про реєстрацію «N6LM304» і передбачає реєстрацію «N5LM307» після успішного завершення випробування до кінця 2018 року.

«Обидва гібриди вже зареєстровані та презентовані у Європі. Але в Україні, це перші гібриди з насінням чорного кольору в сегменті саме кондитерського соняшнику, які відтепер будуть на ринку де до цього були лише сорти відкритого запилення» – зазначає він.

«Важливо відзначити, не тільки високу врожайність та колір цих двох гібридів. Заслуговує на особливу увагу і кількість відкаліброваного насіння та значно вищий клас якості зерна. А це дуже цінують експортери та споживачі в усьому світі», – говорить пан Савінський.

«На ринку кондитерського соняшнику, не тільки українському, а й світовому, зараз немає конкурентів для Onyx».

Іншою важливою ознакою Onyx, за словами директора ТОВ «РОСТ-АГРО» з Полтавської області Максима Бернацького, є те, що 90% насіння досягає розміру 3,2 мм. «Це гарантія того, що Onyx  стабільний, передбачуваний та вигідний варіант і для кінцевого ринку, і для переробників».

Переваги гібридів Оnyx:

  • Значні агрономічні та врожайні переваги над сортами
  • Легкість у вирощуванні
  • Високотехнологічне «ділове зерно», яке ідеально підходить для кінцевого ринку
  • Мінімальна кількість відходів
  • Високі харчові цінності для споживачів
  • Надзвичайний смак насіння

«Всі ми знаємо, що є потенціал врожайності, а є реально зафіксована врожайність», – говорить Антон Посунько, керівник групи компаній «Агро Маркетинг Групп». У центральних регіонах України – реальна врожайність гібридів NuSeed — 4,2 т/га. Схід — 4,4 т/га. 3,7-4,0 т/га можна отримати на Півдні. Тому якщо одним словом охарактеризувати гібриди NuSeed – то це «перемога» на ринку кондитерського соняшнику!»

Коментуючи діяльність NuSeed у напрямку селекції, генеральний директор Nuseed в Європі Патрік Дітеріч додає: «У нас є власні потужні селекційні станції в Сербії, Австралії, Південній та Північній Америці. Але саме Україна – це країна  №1 у світі по вирощуванню та переробці насіння соняшнику і тому розвиток ринку кондитерських соняшнику став для нас однією з головних цілей».

Гібрид Onyx 304 буде доступний для широкого ринку, а Onyx 307 буде вирівняно для кінцевого ринку переробки та обсмажування зі спеціальними контрактами для виробників, зазначає пан Дітеріч.

За матаріалами сату www.nuseed.com