Залиште своє питання




УКРАЇНА, м. Черкаси

ВУЛ. СМІЛЯНСЬКА 163

+38 (098) 57-00-200

+38 (050) 25-777-48

Статті

Боротьба з тарганами

Таргани – масова проблема будь-якого жилого приміщення. Це нічні комахи-шкідники, які живуть від -5 ˚С до +25 ˚С. Строк життя складає до року, але вони відкладають численне потомство.  Одним із головних факторів життя тарганів є наявність води.

Виробник Bayer розробив спеціальний препарат для боротьби з даними комахами-шкідниками – Максфорс. Він справляється з будь-якою густотою заселення тарганів та має в своєму складі ефективну принаду для тарганів будь-якого виду та витримує  широкий температурний діапазон (-15) – (+54) ˚С. Діюча речовина – імідаклоприд, 2,15 %. Відноситься до класу неонікотиноїдів. Системний інсектицид контактно-кишкової дії проти тарганів.

Принцип дії препарату:

Препарат зв'язуються з рецепторами центральної нервової системи тарганів в результаті чого  у них розвиваються паралічі і конвульсії, що приводять до їхньої загибелі.

принцип дії

Ефективність дії препарату спостерігається через 24 години після обробки. Це одне з головних переваг Максфорсу над іншими препаратами. З'їдаючи стандартну приманку тарган гине моментально і він встигає передати почуття тривоги іншим тарганам про те, що приманку їсти не можна. Плюс заражений тарган на  лапках несе препарат в гніздо і так заражає всю популяцію.

Через свою унікальну формуляцію гель довгий час зберігає свою активність. Навіть через рік використання препарату, на краплині, яка була нанесена на поверхню починає утворюватися кірка, яка зменшує ефективність препарату на 10%. Одна крапля гелю дозволяє знищити пів сімейства тарганів за допомогою «ефекту доміно», так як тарган, який контактує з препаратом несе гель на своїх лапках у свою схованку, так як Максфорс дозволяє за свій період дії принести гель і заразити інших членів його сімейства.  

Сам препарат знаходиться у доступному вигляді у аплікаторі-шприці, за допомогою якого проводиться обробка приміщення. Наносять препарат краплями, а не суцільною лінією, тому що таргани споживають кусочки їжі. Проміжок між краплями не повинен перевищувати 2 см.

Використовувати препарат потрібно на чисті поверхні та позбавити тарганів інших джерел їжі та води (для підвищення ефективності бажано навіть витирти каплі у раковині на першу ніч) на час обробки приміщення. Гель наносять в місцях руху тарганів: під плінтусами, меблями, холодильниками, у будь-яких щілинах та отворах. Не потрібно обробляти місця контакту поверхонь із їжею: столи, кухонне приладдя.

Видалити небажаний гель можна губкою з 5%-ним розчином хлориду натрію.

Уникайте сильно запилених, вологих й жирних місць, де гель може бути видалений, зруйнований під час прибирання.

Препарат призначений для контролю чисельності тарганів в житлових приміщеннях та громадських об’єктах харчування, супермаркетах, зоомагазинах, ветеринарних клініках. Слідів від використання не залишає. Для хатніх улюбленців він володіє низькою токсичністю, так як нервова система таргана схожа із ЦНС риб, але не ссавців, тому використовувати його безпечно в будь-якому приміщенні.

Норми витрат:       
Норма витрат засобу залежить від рівня заселення та видів тарганів.

Норми витрат

Примітка:
*При низькому рівні заселення таргани зрідка показуються із своїх схованок, переважно вночі. За високого рівня таргани повзають по приміщенні протягом всього дня.  
**Одна крапля дорівнює 0,1 г - 5 мм в діаметрі.

Порівняння препарату «МАКСФОРС» з діючою речовиною імідаклоприд проти інших препаратів боротьби зі шкідниками на основі інших найбільш поширених діючих речовин:

Назва діючої речовини (ДВ)

«Максфорс», дв імідаклоприд

Конкурент1, дв фіпроніл

Конкурент2, дв хлорпірифос

Виробник

Франція

Росія, Німеччина

Росія

Клас небезпеки для людей

3

2-3

2

Клас сполук

Неонікотиноїди

Фенілпіразол

Фосфоорганіка

Термін ефективної дії препаратів на їхній основі

1 рік

35 днів

27 днів

Форма препарату

Гель в аплікаторі-шприці

Гель в аплікаторі-шприці, порошок, що потрібно розвести, концентрат емульсії

Гель

Механізм дії

Зв'язуються з нікотиновими ацетилхоліновими рецепторами ЦНС комах

Блокування гамма-аміномасляної кислоти, яка регулює проходження нервового імпульсу через канали в мембранах нервових клітин, чим порушуються функції ЦНС

Фосфорилює ацетилхолінестеразу, що грає важливу роль в передачі нервового імпульсу.

 Головною перевагою імідаклоприду над хлорпірифосом є те, що дана діюча речовина має лише контактну дію і фумігації не відбувається, він є повністю безпечним для людей, що знаходяться в даному приміщенні.

Порівняння формуляцій та вигляду препаратів боротьби із тарганами:

Вигляд

Гель «МАКСФОРС»

Аерозоль/спрей

Термін дії

Більше 1 року

До 2 тижнів

Принцип дії

Забезпечує «ефект доміно»

Забезпечує «нок-даун ефект»

Спосіб дії

Контактно-кишковий

Контактний

Цільова аудиторія

Сімейство тарганів у схованці

Таргани, на які потрапив препарат

Спец-одяг для обробки приміщення

Гумові рукавички

Респіратор, гумові рукавички, захисні окуляри, захисний костюм

Клас небезпечності

3

2

 Препарати у вигляді спреїв є небезпечними для домашніх птиць, тому потрібно тримати їх, після обробки препаратом квартири, мінімум місяць в клітці.