Залиште своє питання




УКРАЇНА, м. Черкаси

ВУЛ. СМІЛЯНСЬКА 163

+38 (098) 57-00-200

+38 (050) 25-777-48

Статті

Alga 600- новий препарат для обробітку насіння

Для озимих культур осінній період є важливим етапом підготовки до зими. Від стану розвитку посівів, їх фітосанітарного стану, кількості накопичених пластичних речовин (вуглеводів, амінокислот, вітамінів і ін.) залежить як хороша перезимовка, так і можливість весняного відростання. Безумовно, класикою агрономії є такі агроприми, як обробка ґрунту, внесення добрив і гербіцидів, норма і терміни сівби, протруювання насіння фунгіцидами і інсектицидами тощо. Однак, незважаючи на дотримання премудростів найдавнішої науки землеробства, виробнику буває складно забезпечити стабільне виробництво зерна по рокам. Погода, погані попередники, низька якість посівного матеріалу, агрономічні помилки можуть спричинити істотні корективи, як в потенціальний урожай такі його якість.

У  XV  початку XVI століття, з розвитком науки, стали вимочувати насіння в кам'яній та калійній солях, мідному купоросі, солях миш'яку. Насіння яке було певний час в морській воді схильне до меншого ураження твердою сажкою, це було помічено в XVI столітті. Дану гіпотезу довів французький вчений Тіле в своїх дослідах.

Заборону на замочування посівного матеріалу в миш’яку впроваджено на початку XIX століття, причиною цього стало те що це небезпечно для здоров’я людини. В 60 роках минулого століття було розроблено системний фунгіцид для попередньої обробки посівного матеріалу. Паралельно вчені стали експериментувати при обробці насіння з додаванням до ЗЗР біологічно активних речовин які збільшують енергію росту – мікро і макроелементів, гуматів, амінокислот ...

Починаючи з 2012 р був представлений на ринку України азіатський лідера по виробництву стимуляторів росту – китайську корпорацію Лейлі яка спеціалізується на виробництві стимуляторів росту на основі гуматів, амінокислот і витяжки (екстрактів) з морських водоростей.

Альга 600,  це порошок який розчиняється, що містить амінокислоти, ламінарин, вітаміни, макро-, мікро-, мезоелементи, та ендогенні гормони, вміст яких перевищує 600 ppm.

В якості сировини компанія Leili вибрала морську водорість Саргассах (Sargassum) яку часто називають королевою водоростей завдяки її надзвичайною фертильності і яка служить джерелом таких біологічно активних речовин як альгінати і бетаїн (допомагають рослині утримувати вологу), ауксинів і цитокінінів (природні гормони зростання, які уповільнюють процес старіння, та викликають клітинний поділ), манітол (Який є природним хелатуючим агентом). Саргаси які є сировиною для виробництва стимулятора Альга 600 збираються промисловим способом в північній частині Індійського океану, де за оцінками спеціалістів в саргассах міститься найбільша концентрація фітогормонів.

Обробка препаратом Альга 600 надає можливість рослині  розвинути велику кількості бічних коренів, як результат створюється сильна коринева система. Біологічно активні діючі речовини входять до складу екстракту морських водоростей Альга 600 при надходженні в зародок перед проростанням, стимулюють активний транспорт поживних речовин в надземні частини рослини. Завдяки даному препарату насіння проростає швидше та підвищується схожість. Підвищується стійкість до перепаду температур, нестачі вологи та хвороб. При правильній обробці посівного матеріалу також збільшується врожайність та прискорюється дозрівання.  Сучасні протравлювачі в основному створені на основі триазолів і в більшості випадків затримують поява сходів зернових на 2-4 дня. Природно, при сухій та ще ранній осені кожен день на рахунку. Альга 600 допомагає проростку подолати хімічний стрес від протравлювача і прискорює його розвиток. Мікроелементи, що використовуються для обробки насіння перед сівбою не менше важливі для активного стартового розвитку. Вони прискорюють ферментні процеси переходу поживних речовин з ендосперму в проросток. Крім цього стартовий запас мікроелементів важливий для початкового росту і розвитку рослин; підготовці до зими. Частина мікроелементів, таких як магній, залізо, відповідальна за фотосинтез. Інші - мідь, цинк, бор, марганець, молібден - відповідають за вуглеводний, азотний обміни, енергетичні процеси. Відомо також, що цинк, мідь і марганець володіють фунгіцидними властивостями, знижуючи захворювання озимих як кореневими гнилями, так і всілякими захворюваннями листя - борошнистою росою, септоріозом і ін. Не менш важливо, що мікроелементи підвищують стійкість до бактеріальних і вірусних захворювань, які не контролюються більшістю застосовуваних протруйників для зернових. Як джерело мікроелементів при протруюванні спільно з Альга 600 можна додавати комплекс мікроелементів Валагро EDTA в кількості 150-250 грам на 1 т насіння.

Препарат Альга 600 - сумісний з усіма відомими типами ЗЗР застосовуваними для обробки насіння.

Норма витрат препарату Альга 600

500 грам (пшениця, ячмінь), 1 кг (ріпак) на тонну насіння спільно з протравлювачем.

 Склад Alga 600

Альгінова кислота 15%
Загальний всіст азота (N)  1%
Органічні речовини  55%
Калій (K2O)  18%
Магній (MgО)  0,06%
Мідь (Cu)  0,3%
Сірка (S)  3,1%
Кальцій (СаО)  1,6%
Маннітол, фітогормони, бетаін 

3%

Leili Agrochemistry      ecocert imo